Hur man redigerar en PDF på Windows | Zapier (2024)

Skapa en PDFär okomplicerad. Men att redigera en PDF är knepigt – om du inte har rätt verktyg.

Som frilansskribent som har skrivit mycket om PDF-redigeringsplattformar har jag testat min beskärda del avPDF-redigeringsappar. Här går jag igenom alla gratisverktyg du kan använda för att sömlöst redigera en PDF-fil i Windows.

  • Hur man redigerar en PDF med Microsoft Edge

  • Hur man redigerar en PDF med Microsoft Word

  • Hur man redigerar en PDF med Adobe Acrobat Pro

  • Andra sätt att redigera en PDF på Windows gratis

Hur man redigerar en PDF med Microsoft Edge

Om allt du behöver göra är att kommentera en PDF kan du hoppa över krånglet med att ladda ner ett plugin-program eller registrera dig för en ny app. Använd istället Windows inbyggda webbläsare, Microsoft Edge.

Notera: Du kan också redigera en PDF med andra webbläsare somGoogle ChromeellerOpera, men du måste först installera ett plugin-program.

För att komma igång, högerklicka helt enkelt på PDF-filen du vill redigera. Klicka sedanÖppna med>Microsoft Edge.

How to edit a PDF on Windows | Zapier (1)

Din PDF öppnas i ett Microsoft Edge-fönster tillsammans med en menyrad med anteckningsverktyg: markera, rita, radera och lägg till text.

How to edit a PDF on Windows | Zapier (2)

Här är en översikt över hur du använder varje verktyg.

  • Highlighter.För att markera text, markera texten du vill markera, högerklicka på den och klicka sedanMarkera. Alternativt kan du klicka påMarkeraverktyg från menyraden, välj färg och penseltjocklek och markera sedan önskad text.

    How to edit a PDF on Windows | Zapier (3)

  • Dra.För att lägga till en skiss, klicka påDraverktyget från menyraden och välj sedan färg och linjestorlek. Härifrån kan du rita var som helst inom PDF:ens gränser.

  • Lägg till text. För att lägga till text – inte en kommentar – direkt till PDF-filen, klicka påTextverktyg och klicka sedan på utrymmet där du vill lägga till text. En textmeny visas ovanför din textruta, som låter dig anpassa din textfärg, storlek och bokstavsavstånd. När du har formaterat din text kan du lägga till text. Alternativt kan du skriva först och redigera formateringen efter.

  • Radera kommentarer.Behöver du radera ritningen eller texten du nyss lade till? Klicka bara påRaderaverktyget och dra markören över området du vill rensa. Obs: Detta kommer inte att radera någon av PDF:s originaltext eller bilder.

Du kan också lägga till kommentarer till PDF-filen, men verktyget är inte synligt i menyraden av någon anledning. För att lägga till en kommentar, markera texten som du vill lägga till en anteckning till, högerklicka på den och klickaLägg till kommentarer. När du har lagt till din kommentar i den lappliknande rutan klickar du på bockmarkeringen () för att spara den.

How to edit a PDF on Windows | Zapier (4)

Klicka på när du är klar med att redigera dokumentetSparaellerSpara somfrån webbläsarmenyn.

Notera:De ursprungliga elementen i din PDF-fil kan påverka dina redigeringsförmåga. Till exempel, om ett textblock lades till PDF-filen som en bild istället för vanlig text, kanske du inte kan ändra texten.

Hur man redigerar en PDF med Microsoft Word

Om du är mer bekväm med att redigera text eller lämna kommentarer i Microsoft Word, har jag dig täckt.

Innan du kan börja redigera måste du konvertera din PDF till ett Word-dokument. Om det inte finns några komplexa element i din PDF-fil, högerklicka helt enkelt på den PDF-fil du vill redigera. Klicka sedanÖppna med>Microsoft Word. Alternativt kan du öppna PDF-filen direkt från Microsoft Word.

Dricks:Element som tabeller, slu*tanteckningar och teckensnittseffekter är detkänt för att vara problematisknär den konverteras från ett PDF- till Word-format. Om din PDF innehåller något av dessa, skulle jag inte rekommendera att du använder Microsoft Word för att redigera din PDF.

Nu kan du redigera din PDF-fil på samma sätt som du skulle göra med ett vanligt Word-dokument – ​​d.v.s. du kan lägga till text, infoga bilder, lägga till former och ritningar, ändra layouten och mer.

How to edit a PDF on Windows | Zapier (5)

Klicka på när du är klar med att redigera dokumentetFil>Spara som. Som standard är filformatet inställt på att spara som en.doceller.docx(beroende på vilken version av Microsoft Word du använder). Ändra detta till.pdf, och klicka sedanSpara.

How to edit a PDF on Windows | Zapier (6)

Hur man redigerar en PDF med Adobe Acrobat Pro

Innan vi går in i Adobe Acrobat finns det några anteckningar värda att nämna:

  1. Gratis kontra betald prenumeration. Jag använder en gratisversion av appen, som ger tillgång till en begränsad uppsättning redigeringsverktyg. Om du behöver mer avancerade redigeringsmöjligheter, såsom möjligheten att lägga till bilder, beskära filer och använda lösenordsskydd, måste du uppgradera till ett betalabonnemang. Men innan du gör det, fortsätt att rulla för att utforska andra gratisappar som är tillgängliga som erbjuder samma funktioner som Adobe Acrobat Pro.

  2. Webbversion kontra app. Instruktionerna i den här artikeln är baserade påwebbversionfrån Adobe Acrobat. Om du använder appen kan instruktionerna variera något – men jag meddelar dig.

Klicka på för att komma igångRedigerai menyraden, och en lista med redigeringsalternativ visas i tre kategorier:Redigera en PDF,Organisera en PDF, ochSäkra en PDF. Låt oss säga att du väljerAntal sidorfrånRedigera en PDFavsnitt: Adobe kommer automatiskt att visa relevanta verktyg för att numrera dina sidor, till exempelPosition på sidanochSidintervall, vilket gör det så mycket snabbare att slu*tföra dina redigeringar.

How to edit a PDF on Windows | Zapier (7)

Att välja en kategori av redigeringsåtgärder hindrar dig inte från att komma åt de andra kategorierna.

Här är en översikt över hur du använderRedigera en PDFverktyg.

How to edit a PDF on Windows | Zapier (8)

  • Välj text. Låt oss säga att du har markerat klart en textrad. Nu vill du rita ett diagram bredvid. Först måste du klicka påVälj textverktyg, klicka på området på PDF-filen där du vill rita och klicka sedan påRita på fri handverktyg.

  • Lägg till kommentarer. Använd det här verktyget för att lägga till och spåra kommentarer. När du väl har valt det här verktyget har du också möjlighet att ändra färgen på din kommentarsikon så att den sticker ut. För att se en kommentar, klicka på ikonen, så kommer den relevanta kommentaren att markeras iKommentarerrutan.

    How to edit a PDF on Windows | Zapier (9)

  • Markera vald text. När du väl har valt det här verktyget har du också möjlighet att ändra färg och tjocklek. Behöver du stryka under eller stryka över text? Klicka på verktyget och ändra det tillUnderstrykningellerGenomstruken.

  • Rita på fri hand.Om du vill lägga till en skiss till dokumentet, använd det här verktyget. I likhet med highlightern kan du anpassa färg och tjocklek.

  • Fyll i formulärfält.Det här verktyget innehåller alla verktyg du kan använda för att fylla i tomma fält på ett formulär:Skriv text,Bock,Korsmärke,Punkt,Cirka runt, ochStryka.

  • Lägg till din signatur eller initialer.Du kan använda det här verktyget för att skriva, rita eller ladda upp en bild av din signatur eller initialer. Om det behövs kan du också ändra signaturfärger.

När du är klar klickar duLadda ner.

Dricks:Som standard kommer din fil automatiskt att sparas i din datorsNedladdningarmapp. Tillförhindra en hög av digitalt kaos, ge din fil ett korrekt namn och hem så snart du skapar den. Alternativt, avsätt tid regelbundet för en snabb och enkeldigital declutter.

Andra sätt att redigera en PDF på Windows gratis

Låt oss säga att du bara behöver redigera en PDF en gång i en blå måne – men när du gör det behöver du alla avancerade redigeringsmöjligheter i Adobe Acrobat Pro. Det är förmodligen inte vettigt att betala för ett abonnemang, så här är några andra appar som ger dig tillgång till samma redigeringsverktyg – gratis.

Förutom att vara gratis, är en annan fördel med att använda dessa verktyg att du kan redigera direkt på webben – ingen appnedladdning behövs. Jag har använt alla dessa verktyg tidigare, och jag kan intyga att de alla är värda att kolla in.

Notera:För det mesta tillhandahåller nästan alla dessa gratisverktyg avancerade funktioner som anteckningsverktyg, e-signaturer, filkonverteringar och filorganisation (t.ex. extrahera sidor och slå samman dokument).

Relaterad läsning:

  • Hur man redigerar en PDF i Google Drive

  • Hur du använder taggar och etiketter för att organisera dina filer

  • OneDrive vs. Google Drive: Vilket molnlagringsalternativ är bäst?

Hur man redigerar en PDF på Windows | Zapier (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6252

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.