Topp 20+ videokroppsprogramvara för att beskära videor 2023 (2024)

Letar efter kvalitetvideoklippprogramvaraatt beskära eller ändra storlek på dina videor?

I den här artikeln har vi sammanställt en lista över all den bästa kostnadsfria videokroppsprogramvaran för att beskära videor online och på skrivbordet.

Om du letar efter en gratis videokropp för iPhone, kolla in den här artikeln som visar hur duSkär en video på iPhoneAnvända en gratis videokropp.

23 Bästa videokroppar för beskärningsvideor på skrivbordet och online 2023

Easy Video Maker [gratis skrivbordsvideo beskärningsprogramvara]

Lätt videotillverkareär en gratis programvara för beskärning av skrivbord för Windows.Det är en freeware exklusivt för Windows och är tillgängligt på Windows XP, 7, 8 och 10.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (1)

Även om det låter dig beskära dina videor gratis, är det verkligen inte det enklaste sättet att beskära dina videor.Det kan vara lite krångel att använda eftersom du måste mata in värden i pixlar för att välja det område du vill beskära.

Animaker [gratis programvara för videoklippning online]

AnimeringskördvideoverktygLåter dig enkelt beskära en video för olika sociala medieplattformar och webben.Med Animakers drag-n-crop-funktionalitet och 1-klick-bildförhållande val kan du snabbt beskära en video till perfektion på några sekunder.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (2)

Hoppa till avsnittet ↓Där vi visar hur du beskär en video i tre enkla steg med animaker.

Windows Movie Maker [inbyggd videokroppsprogramvara för Windows]

Om du använder Windows 7 kan du använda Windows Movie Maker för att beskära dina videor.Även om det har massor av funktioner är det fortfarande ganska enkelt att använda.Du kan hitta några grundläggande verktyg för att redigera dina videor i Windows Movie Maker.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (3)

Med Windows Movie Maker kan du: beskära en video, rotera en video med 90, 180 eller 270 grader,Vänd eller spegla dina videorvertikalt eller horisontellt, etc.

VLC [gratis videokroppsprogramvara för Windows och Mac]

Vlcär en öppen källkodsspelare men är utrustad med en beskärningsfunktion, tillgänglig på både MAC och Windows.Det är lite skrämmande att beskära en video med VLC eftersom det tar flera steg för att beskära en video med den.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (4)

Om du redan har den installerad och vill beskära en video med den har vi skrivit en artikel omHur man beskär en video i VLC på både MAC och Windows.

iMovie [inbyggd videokroppsprogramvara för Mac]

Om du är på Mac kan du användaimovie, en freeware som kommer förinstallerad på Mac OS för att beskära dina videor.Det är lite komplicerat att beskära videor med iMovie, särskilt om du aldrig har använt iMovie tidigare, så se till att kolla in vår artikel omHur man beskär en video med iMovie på Mac.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (5)

Filma

Filmaär en avancerad skrivbordsprogramvara du kan använda för att beskära en video på Windows och Mac.Välj bara bland en lista över populära bildförhållanden och börja beskära eller ändra storlek på dina videofilmer.Om du aldrig har använt ett avancerat videoredigeringsverktyg hittar du Filmoras gränssnitt lite svårt att navigera.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (6)

Kapwing

KapwingErbjuder en svit med enkla verktyg för videoredigering.Du kan använda dess grödfunktionalitet för att beskära dina videor för olika sociala plattformar.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (7)

Animotik

Animotikär ett skrivbordsvideo beskärningsverktyg för Windows 10. Till skillnad från de flesta verktyg bevarar det bildförhållandet för den beskurna videon genom att ställa in en suddig bakgrund.Om du till exempel valde att beskära videon i 16: 9 -bildförhållandet kommer din video att förbli i samma bildförhållande även efter att du har beskär en del av videon.Och det återstående utrymmet kommer att fyllas med en suddig bakgrund.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (8)

Det är särskilt användbart om du vill dela dina videor på sociala mediekanaler.Du kan helt enkelt använda skjutreglagen för att beskära varje sida av videon.Den har ett enkelt gränssnitt och den gratis versionen av programvaran tillämpar ett vattenstämpel på utgångsfiler.Se till om det här är vad du vill att dina beskurna videor ska se ut innan du använder den.

Rörelse

Rörelseär en videoredigerare som liknar Filmora när det gäller inlärningskurva och funktionaliteter.Det är tillgängligt på både Windows och Mac.Med Movavi kan du beskära dina videor och utföra andra grundläggande och avancerade videoredigeringsuppgifter.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (9)

Moviemator

Moviematorär en annan fullständig videoredigerare som du kan använda för att beskära videor på Windows och Mac.Det används vanligtvis för att göra foto -bildspel och låter dig enkelt slå samman videor,Lägg till text i videor, etc. En viktig nackdel med att använda Moviemator är att längden på din beskurna video inte kan vara mer än 5 minuter lång.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (10)

Videoprock

Videoprockär en skrivbordsprogramvara som låter dig spela in, redigera och konvertera videor på både Windows och Mac.Verktyget ger dig förinställningar (16: 9, 1: 1, etc.) för att beskära din video.Det stöder också hårdvaruacceleration så att du inte bör uppleva några fördröjningar när du redigerar en film eller en lång video.En nackdel är att den inte har en snabb konverteringshastighet.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (11)

Avidemux

Om du är en Windows, Mac, Linux eller BSD -användare kan du användaAvidemuxför att beskära dina videor.När du väljer det område du vill beskära, förstorar det automatiskt den beskurna delen så att det passar hela området.Det är ett tungt verktyg och mindre nybörjarvänligt.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (12)

Oliv

Olivvideoredigerareär en öppen källkodsredigerare som är ett gratis alternativ till annan professionell, tidslinjebaserad skrivbordsredigeringsprogramvara.För att beskära en video anger du antalet pixlar du vill beskära från varje sida.Det är lite komplicerat att använda och har ett svårt att navigera gränssnitt.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (13)

Lättverk

Lättverkär en skrivbordsredigeringsprogramvara som vanligtvis används av proffsen för att redigera filmer och långa videor.Du kan använda den för att beskära dina videor på Windows och Mac.LightWorks har allt du behöver för att redigera filmer och videor.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (14)

Kdenlive

Kdenliveär en öppen källkod, skrivbordsredigeringsprogramvara som kan användas för att beskära videor på Windows, Mac och Linux operativsystem.Det är en professionell videoredigerare och som de flesta Pro Tools, har en brant inlärningskurva involverad.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (15)

VSDC

VSDCär en gratis skrivbordssvit för att redigera videor på Windows.Att beskära en video med VSDC är ganska enkelt - en beskärningsbox kommer att appliceras och du måste ändra storlek på den för att välja det område du vill behålla.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (16)

Det upprätthåller också samma upplösning eller bildförhållande efter att du har beskurit området och förstorat det beskurna området så att de passar dimensionerna ordentligt.Förutom det kan du också välja det område du vill ta bort genom att ange värdena i pixlar.

CyberLink PowerDirector

Du kan användaCyberLink PowerDirector, en videoredigeringsprogramvara som mest används av proffsen, för att beskära dina videor på ditt Windows eller Mac -skrivbord.Justera bara handtagen på beskärningsrutan för att välja det område du vill använda.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (17)

Även om det låter dig beskära videor och lägger till några coola panoreringseffekter, är det inte nybörjarvänligt och kan vara ganska komplicerat att använda, särskilt om du är någon ny inom videoredigering.

Onlinevideoskärare

Onlinevideoskärareanvänds främst för att klippa eller trimma videor online, men det kan också användas för att beskära videor.Det slår inte något vattenmärke och har några användbara förinställningar för att beskära dina videor.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (18)

Clide

ClideErbjuder ett enkelt verktyg för att beskära dina videor online.Det ger dig möjligheten att ladda upp videor från olika källor och stöder olika videoformat.Uppgradera till en betald plan för att ta bort vattenmärket från din beskuren video.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (19)

Vattnen

Används mest för att skapa sociala videor,VattnenLåter dig beskära videor online.Du måste uppgradera till en betald plan för att ladda ner vattenmärkesfria videor.Det har några enkla men användbara videoredigeringsverktyg som PEN -verktyget, ett verktyg för att lägga till framstegsfält etc.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (20)

Ezgif

Ezgifär ett online -videoredigeringsverktyg som låter dig beskära videor gratis.Det gäller inte något vattenmärke på dina beskurna videor men nackdelen är att det är lite svårt att beskära de onödiga delarna eftersom du måste ange värden i pixlar.En annan nackdel med att använda EZGIF är att videokvaliteten minskas även om din video är av högre kvalitet.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (21)

WeVideo

WeVideoär en professionell, tidslinjebaserad videoredigeringsprogramvara som låter dig beskära videor online.Dubbelklicka bara på videon från tidslinjen och hitta skördesikonen för att börja beskära din video med WeVideo.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (22)

Klippkamp

Klippkampär ett annat online -videoredigeringsverktyg som låter dig beskära dina videor.Det ger dig två alternativ att beskära en video: automatisk fyllning och gröda att fylla.Gränssnittet ser lika ut som ett professionellt videoredigeringsverktyg genom att det har samma gamla tidslinje som mest professionell videoredigeringsprogramvara gör, men är inte så komplex som Filmora eller andra fullblåsta videoredigeringsverktyg.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (23)

Avundas

Avundasär ett online -videoredigeringsverktyg som kan användas för att beskära en video.Det används mest för att skapa sociala medier och har alla grundläggande videoredigeringsverktyg du behöver för att redigera och finjustera dina videofilmer.Om du är på gratisplanen kommer dina videor att smällas med ett vattenmärke.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (24)

Hur man beskär en video online med Animakers videokroppsprogramvara

AnimeringSkördvideoverktygLåter dig att beskära dina videor i tre enkla steg direkt från din webbläsare.Här är stegen:

Steg 1: Logga inellerskapa ett gratis konto.När du är i instrumentpanelen väljer du dimensionerna eller väljer en plattform du vill beskära din video för.Välj den horisontella (16: 9), kvadrat (1: 1) eller vertikal (9:16) förinställd frånSkapa en videosektion.Eller så kan du användaAnpassad storlekKnapp för att beskära din video till anpassade dimensioner du väljer.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (25)

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (26)

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (27)

Steg 2:Ladda nu upp videon du vill beskära.Gå tillLadda uppfliken i huvudmenyfältet och klicka påLadda uppKnapp längst ner i flikfönstret.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (28)

När videon har laddats upp klickar du på den för att ställa in den på duken.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (29)

Justera sedan eller ändra storlek på videon för att välja den del du vill behålla.Klicka på Crop -knappen för att börja beskära din video.Håll nu och dra ett av handtagen från hörnen för att skala eller krympa den;Omplacera sedan det så att det passar måtten perfekt.När du är klar klickar du påTillämpaKnapp för att spara ändringarna.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (30)

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (31)

Steg 3:För att ladda ner den beskurna videon till din lokala dator, klicka påPubliceraKnappen och välj sedanLadda ner videofrån den resulterande rullgardinsmenyn.Eller så kan du dela det direkt till olika sociala medieplattformar inifrån appen.

Top 20+ Video Cropping Software to Crop Videos in 2023 (32)

Animakers allt-i-ettonline videoredigeringssvitLåter dig göra så mycket mer än bara beskära en video.Det ger dig möjligheten att:

  • Trimvideor
  • Rotera videor
  • Vända videor
  • Stumvideor
  • Justera videor
  • Filterfilmer
  • Slå samman videor

Listan fortsätter ...

Med Animakers online -videoredigerare får du alla verktyg du behöver för att redigera dina videor till dina sociala mediekanaler och webben.

Har du några frågor om att beskära dina videor online eller på skrivbordet?Någon intressant videokravningsprogramvara som vi verkar ha utelämnat?Låt oss veta om dem i kommentaravsnittet nedan.

Relaterade inlägg:

  • 5 Bästa AI -röstgeneratorer online [💯komplett recension]
  • Hur man lägger till musik i Instagram Story [2023 -sättet]
Topp 20+ videokroppsprogramvara för att beskära videor 2023 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5793

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.